301 Horloge Batterijen
301

Horloge batterijen

Horloge batterijen, vrijwel iedereen draagt wel een horloge. Het is zowel een handige accessoire als een accessoire dat ook veel wordt gedragen vanwege bepaalde fashion of status statements. Maar we hebben niks aan een horloge die het niet doet, dus zijn er horloge batterijen. Dergelijke batterijen betreffen over het algemeen knoopcel batterijen. Deze kunnen we op hun beurt weer omschrijven als schijfvormige batterijen dat uit een metalen bus met een metalen deksel bestaat. Over het algemeen is de metalen bus dan de plus en de deksel de min. Een knoopcel heeft haar naam te danken aan het feit dat het te vergelijken is met een knoop. Er zijn verschillende soorten knoopcellen in verschillende maten en energie-inhoud. Knoopcellen worden voor een hele hoop elektronische apparaten gebruikt. Denk aan hoortoestellen, rekenmachines, camera’s, computers, speelgoed en natuurlijk horloges.

Type horloge batterij

Horloge batterijen zoals een van de meest gebruikte batterijen, de V319, danken de naam aan de vorm. Ze zijn qua grootte en formaat te vergelijken met een knoop. Knoopcellen werden eerst alleen voor horloges gemaakt, maar worden nu in allerlei soorten apparaten gebruikt. Zo wordt de V319 batterij bijvoorbeeld ook gebruikt voor camera's, rekenmachines en afstandsbedieningen.

Tips en adviezen

Een aantal tips op een rijtje voor het gebruik van uw horloge batterijen:

  • Verstandig is om de batterijen op kamertemperatuur te bewaren. Bewaar de batterijen niet op een te warme plek, dit kan de levensduur negatief beïnvloeden.
  • Zorg ervoor dat de batterijen niet in contact komen met metalen voorwerpen.
  • Hou de batterijen uit de buurt van kinderen, zij kunnen deze per ongeluk inslikken.

Topmerken CR2025 batterijen

Via de CR2025 Wiki meer te weten gekomen over de batterij en nu bijvoorbeeld op zoek naar een merk als Panasonic? We zorgen er met het uitgebreide aanbod voor dat u er de deur niet voor uit hoeft. De CR2025 batterij is een 3V model op basis van lithium. Het is de combinatie van hoogwaardige technieken die ervoor zorgt dat u daar lange tijd gebruik van kunt maken in een aantal verschillende apparaten.